תזונת התוכי:
הקפדה על תזונתו של התוכי היא קריטית לשמירה על יופיו, בריאותו ועל תוחלת חייו. בחודש הראשון לאחר רכישת התוכי, יש להקפיד על מתן מגוון סוגי מזון לתוכי (כופתיות, זרעים, פירות וירקות) בצורה נגישה ככל האפשר (למשל: למלא את כלי האוכל והמים עד הסוף ושמקל העמידה בכלוב יהיה בסמוך אליהם).
לאחר תקופת ההסתגלות (כחודש) יש לשנות בהדרגה את תזונתו של התוכי לאוכל הבריא לו ביותר, החל מתקופה זו מומלץ להשאיר לו בכלוב רק את הכופתיות כאשר את הפירות והזרעים שאותם בד”כ תוכים אוהבים יותר, עדיף לתת להם כ”צ’ופר”, כשהם מחוץ לכלוב על ידיו של המאכיל. כמו כן, פעולה זו יכולה לתרום לחיבור טוב יותר ביניכם לבין התוכי כאשר נוצר מצב שהתוכי מחכה לצאת אליכם כדי לקבל את המזון המועדף עליו.
חשוב! ישנם סוגי מזון שרעילים לתוכים, ויש להימנע מהאכלת התוכי בהם: אבוקדו, עגבנייה, בצל, פטריות, שוקולד, מתוקים, מלוחים, אוכל מטוגן ומתובל מכל סוג וכל שתיה שהיא לא מים. בנוסף, יש להימנע משינוי סוג הכופתיות שאליהן התוכי מורגל. במידת הצורך יש לשנות לו את סוג הכופתיות בהדרגה, לערבב בין הכופתיות הישנות לחדשות ולאט לאט להגדיל את היחס של הכופתיות החדשות …
בריאות התוכי:
תסמינים ראשונים לתוכי במצוקה: ניפוח נוצות, נוצות מקורזלות, חוסר תאבון, אפאתיות, ישיבה בתחתית הכלוב ולא על המקל, הפרשות מהנחיריים או מהעיניים, אדמומיות בעיניים, עיניים דומעות וכל התנהגות יוצאת דופן וחריגה של התוכי.
בכל חשד וחשש שעולים, מוזמנים לפנות אליי ואשמח לנסות לעזור ולייעץ. במידת הצורך אפנה אתכם אל הווטרינר המתאים כתלות בבעיה ובאזור מגוריכם.