ראשית, יש להבין שתוכים הם חיה אינטליגנטית, הם מודעים מאוד למה שקורה סביבם. זה מאפשר למגדל ליצור איתם חיבור המבוסס על חיבה ואמון ואת היכולות לאלף אותם. בנוסף, הם רגישים מאוד להתנהגות שלנו ועלינו לדאוג שאנחנו מתנהגים בהתאם לידם.
התנהגות התוכי: תוכים בד”כ ישאפו להיות במקום גבוה שם הם מרגישים מלאי ביטחון, יש להימנע מלתת לתוכי לשהות במקום גבוה מכם זאת כדי למנוע מהתוכי להתנהג בצורה אגרסיבית. אם תרגישו שאכן התוכי מתנהג כך (למשל נושך) הורידו אותו לרצפת הבית ואחרי מספר שניות הרימו אותו שוב. יש לחזור על הפעולה הזו עד שתתקבל כהתניה, התוכי יפסיק כי הוא לא רוצה להיות על הרצפה (חסר ביטחון).
ישנם תוכים בעלי נטייה טבעית להיקשר לבעלים ספציפיים (נפוץ בייחוד בקרב תוכים גדולים למשל, ג‘אקו). אחת השיטות היעילות להתגבר על כך היא להקפיד שלכל אחד מבעלי המשפחה יש תפקיד קבוע בטיפול בתוכי. למשל: רק האב מאכיל, רק האם נותנת מים, רק הילדים נותנים “צ’ופרים” וכו’. כמו כן, רצוי לאזן את היחס הניתן מבני המשפחה השונים על מנת שלא יהיה חיבור רק לאדם שנותן את מירב היחס לתוכי.
התנהגות בסביבת התוכי: מומלץ להימנע מתנועות חדות, צעקות ונביחות של כלב, משום שאלה עלולות להבהיל את התוכי. לפעמים נשיכות הן רק תגובה אוטומטית של התוכי לפחד ובהלה. אם ישנם בעלי חיים נוספים בבית, יש לוודא שההיכרות עמם תהיה הדרגתית, ובזמן שהבעלים נמצאים בבית.
מפגש עם זרים: חשוב לוודא שמפגשיו הראשונים של התוכי עם אנשים זרים, שאינם המטפלים הקבועים בו, יתרחשו בצורה הדרגתית ואיטית ולא בצורה פתאומית. בין היתר, חשוב שהתוכי יבחין קודם באדם הזר לפני שיכניס את ידו לתוך הכלוב וינסה לגעת בו.