טיפים לגידול תוכי מוחתם (האכלת יד) חלק 2 – מרחב התוכי, הסתגלות וסכנות

מרחב התוכי: על הכלוב להיות מספיק גדול אשר יאפשר לתוכי להסתובב בחופשיות בכלוב בלי שזנבו יתחכך ברשת. ככל שהכלוב גדול יותר כך עדיף. יש לשאוף שהתוכי יהיה כמה שיותר מחוץ לכלוב בזמן שאתם בבית ערים. כמו כן, מומלץ למקם את הכלוב בסלון (מקום הפעיל ביותר בבית).

ניקיון: יש להקפיד על שמירה על סביבת מחייה נקיה עבורו, החלפה תדירה של מי השתייה וניקיון הכלוב מהפרשותיו. בתחתית הכלוב ניתן לשים עיתון ועליו לפזר חומר סופג המקביל לחול חתולים, בכדי לספוג ולייבש את הצואה של התוכי וכך למנוע ריח והתפתחות של בקטריות וטפילים בסביבת התוכי.

נחיתה רכה: מעבר של תוכי לסביבה חדשה יכולה לגרום לו ללחץ. מומלץ ביומיים הראשונים להשאיר את התוכי בתוך הכלוב (למרות ההתלהבות) ולהוציא אותו לאחר מכן בצורה הדרגתית. לכל תוכי תקופת הסתגלות שונה וייתכן כי רק לאחר שבועיים התוכי ירכוש את אמונכם וירגיש מספיק בנוח לעמוד על ידיכם ללא חשש. בתקופה זו רצוי להאכיל את התוכי בזמן שהוא עליכם על מנת לבסס את האמון ביניכם.

סכנות שיש להימנע/להרחיק מהתוכים: מזון רעיל (חלק1) חומרי ניקוי, ריסוס בקרבת התוכי, חוטי חשמל, עישון סיגריות, שינה עם התוכי, חיות אחרות, נוכחות של התוכי בזמן בישול במטבח, במיוחד בעת בישול בסירים ובמחבתות מצופי טפלון.

בנוסף, יש להיזהר מבריחה של התוכי מחוץ לביתכם, תוכים מבויתים אינם הסתדרו בטבע. יש לשמור על דלתות וחלונות סגורים כשמוציאים את התוכי מהכלוב. לחילופין, ניתן לגזור את נוצות התעופה של התוכי. שימו לב! נוצות אלו צומחות מחדש בטווח של שלושה עד שישה חודשים וייתכן ותצטרכו לגזור שוב את נוצותיו בפרק הזמן הזה. עדיף להיעזר בבעל מקצוע, מוזמנים גם אליי.

יכול לעניין אותך גם....

תפריט נגישות